Skip to content

Subota, 04. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Dok ovaj novi dan počinje, ujedinimo svoja srca sa svim stvorenim koje se razlijeva prema svjetlu novog dana. Recimo: “Kliči Gospodinu, sva zemljo, jer mi smo njegov narod” (Ps 99).

Ponavljajući mudrost svetog Franje, priznajmo da je svako stvorenje ljubljeno dijete Božje. U duhu bratstva i solidarnosti, zakoračimo u ovaj dan s radosnom sviješću da Božja ljubav prebiva u nama. Osnaženi ovom ljubavlju, krenimo naprijed u svijet, svjedočeći njegovu transformativnu moć. Zaključimo uzdizanjem naših srca u molitvi, moleći da naši životi, i životi svih redovnika, budu čvrsto usidreni u molitvi.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak šutnje za susret sa svojim pravim Prijateljem, prisjećajući se onoga što nam je danas rekao: „Ja sam Put, Istina i Život” (Iv 14,6). Moli Gospodina za snagu da Ga prepoznaš na svom putu, čak i ako su ponekad brige, stres, umor i ravnodušnost… Moli se Isusu da redovnička formacija nađe u Kristu „put” usred njihovih života.

Papa nam kaže da je „hitna zadaća u našem vremenu da se cijeli Božji narod pripremi za poduzimanje „s duhom” novog stupnja evangelizacije. Za to je potreban „odlučan proces razlučivanja, pročišćenja i reforme”, a unutar tog procesa odgovarajuća obnova sustava crkvenih studija pozvana je igrati stratešku ulogu”.

Moli mjesečnu molitvu za redovnike i sjemeništarce u formaciji.

S Isusom u noći

Na kraju ovog dana, pregledaj svaki trenutak koji si proživio i razmisli o: Kakav je bio tvoj način služenja danas? Jesi li to učinio kao što bi to učinio Krist? Što možeš učiniti bolje?

Budi zahvalan za svaku lekciju koju si naučio i traži da te Svjetlo Duha Svetoga prosvijetli da Ga više voliš i služiš mu.

Oče naš.