Skip to content

Petak, 03. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

„Jer Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.” (Iv 3,16). To je, u sintezi, smisao otajstva otkupljenja svijeta. Moramo u potpunosti shvatiti vrijednost velikog dara koji nam je Otac dao u Isusu. Što za tebe znači osjećati se iskupljenim? Slušaj pažljivo svoje srce, dajući mu smisao koji izvire iz tvog bića.

Budi zahvalan za slobodu i sigurnost koju ti Gospodin daje. Jer ako mu se utječeš, On će te zaštititi. Dopusti mu da postane tvoja stijena i utvrda uvijek blizu tebe.

Završi svoju molitvu molitvom za formaciju redovnica i redovnika te sjemeništaraca.

 Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak kako bi prekinuo posao i proveo vrijeme s Ocem. Osjeti Njegovu prisutnost i dopusti mu da bude tvoja stijena, iskupljenje, sloboda, sigurnost i utočište. Dopusti da ti njegova pratnja pruži mir i zaštitu.

Razmisli o sljedećim riječima pape Franje, kako bi u svakom trenutku izbjegao hvalisanje: „Slava, za Boga, ne odgovara ljudskom uspjehu, slavi ili popularnosti: nije samoreferentna, nije grandiozno očitovanje moći praćeno pljeskom javnosti. Za Boga je slava ljubiti do te mjere da se da život.” Značenje „proslaviti sebe” je „dati sebe”, „učiniti sebe dostupnim” i „ponuditi ljubav”.

Izmoli molitvu mjeseca za redovnike i redovnice u formaciji.

S Isusom u noći

Saberi svoj dan. Očeva ljubav stvorena je da štiti, sažalijeva i daje nježnost. U najdubljim vlaknima svog bića, dopusti da te okupira i obuzme, čineći da „drhtiš od suosjećanja”. Jer sve, koliko god strašno učinio, mijenja se; jer je Očeva prva reakcija uvijek otvoriti ruke i poželjeti ti dobrodošlicu. Dopusti da tvoje srce bude pokrenuto i promijenjeno u suosjećanju kroz beskrajni dar Očeve ljubavi.

Budi zahvalan za Očevu ljubav ovog dana i odluči ga dočekati sutra u svim svojim susretima sa svojom braćom i sestrama.

Oče naš.