Skip to content

Nedjelja, 05. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na ovu uskrsnu nedjelju započni dan priznajući: „Kao što je Otac ljubio mene, tako sam i ja ljubio vas” (Iv 15,9) Razmisli o dubokoj ljubavi kojom te Isus voli i potiče te da ljubiš Njega u svakoj osobi na koju naiđeš.

Kako možeš pokazati svoju ljubav ljudima oko sebe? Što danas možeš učiniti za nekoga tko ti je blizak? Kako otkrivaš Božju ljubav u sebi i kroz sebe?

Odluči se živjeti ovaj dan, pronalazeći znakove Božje ljubavi u svom životu.

Prikaži svoj dan za poslanje Crkve i za Papinu molitvenu nakanu, moleći molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Prisjeti se Isusovih riječi iz današnjeg Evanđelja: „Ako budete čuvali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi, kao što sam i ja čuvao zapovijedi Oca svoga i ostajem u njegovoj ljubavi. Ovo sam vam rekao da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna. ” (Iv 15,9-16). Koje su te stvari, situacije ili osobe do ovog doba dana ispunjavale radošću?

Sveti Otac nam kaže da je „zgodan trenutak da promišljenom i proročkom odlučnošću, na svim razinama, promičemo ponovno pokretanje crkvenih studija u kontekstu nove etape poslanja Crkve, koju karakterizira svjedočanstvo radosti koja proizlazi iz susreta s Isusom i naviještanja njegova Evanđelja.”

Moli za izazov mjeseca, da redovnice, redovnici i sjemeništarci rastu u radosti na svom putu zvanja.

S Isusom u noći

Kad padne noć, odvoji vrijeme u tišini da budeš blizak s „onim koji nas voli do kraja”. Razmisli o danu koji si proživio i razmisli o svim velikim darovima i milostima koje ti je Otac udijelio. Isus te je pozvao: „Ljubite jedni druge kao što sam ja ljubio vas”. Kakav je bio tvoj način voljenja danas? Što možeš učiniti drugačije?

Odvoji nekoliko minuta odmarajući se u Srcu Isusovu, osjećajući njegovu ljubav prema sebi i poziv da preslikaš ljubav koju primaš, da je daš ljudima oko sebe.

Oče naš.