Skip to content

Četvrtak, 8. veljače 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Gospodine, na početku ovog dana, molim za milost vjere i ustrajnosti. Trebam Tvoju ljubav i Tvoju prisutnost; dirnulo me u srce. Nudim ti sve svoje borbe ovoga dana, posebno za smrtno bolesne; neka Tvoja utjeha i prisutnost uvijek podupiru ovu našu braću i sestre. S pouzdanjem, poput žene koja se danas baca pred Tvoje noge da moli za ozdravljenje svoje kćeri opsjednute demonima, želimo i mi biti odvažni i tražiti Tvoje uplitanje u naše svakodnevne poteškoće i odluke. Zajedno s papom Franjom molimo na njegove molitvene nakane i molimo za tvoj blagoslov ovoga dana.

S Isusom tijekom dana

Otvori se i poveži se s onim što se događa u tvom srcu. Kako se osjećaš? Započni ovu večer u društvu pape Franje. „Tema skrbi za bolesne, u kritičnim i terminalnim fazama života, izaziva zadaću Crkve da prepiše „gramatiku“, da preuzme i brine za osobu koja pati. Primjer milosrdnog Samaritanca pokazuje nam da je potrebno obratiti pogled srca jer često oni koji gledaju ne vide. Zašto? Jer im nedostaje samilosti.” Slavljen neka je.

S Isusom u noći

Zahvali za ovaj dan koji je na izmaku. Prisjeti se svega što si doživio, od zore do sada. Gdje ti je bilo srce? Prepoznaj svoj stav služenja i predanosti svojoj braći i sestrama. Jesi li proživio ovaj dan svjestan da surađuješ s Isusom u Njegovoj misiji suosjećanja sa svijetom, u svojoj okolini i svakodnevnoj rutini? Obveži se da ćeš sve više rasti u svojoj predanosti misiji. Zdravo Marijo.