Skip to content

Četvrtak, 30. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Danas, na svetkovinu Tijela i Krvi Kristove, zahvalni smo što Isus ostaje s nama na tako jednostavan način kao hrana koja oživljava naš život. Koliko dobra primamo u ovom daru ljubavi!

Euharistija nam donosi vjernu ljubav Očevu, koja liječi što se osjećamo kao siročad. Daje nam Isusovu ljubav, koji je pretvorio grob iz točke dolaska u točku polaska, i koji na isti način može promijeniti naše živote. On nam prenosi ljubav Duha Svetoga koji tješi, jer nikoga ne ostavlja samog i liječi rane” (papa Franjo). Kako možemo izrasti u kruh koji se lomi za druge, koji hrani druge?

Moli molitvu prikazanja za sjemeništarce u formaciji kako bi im njihova formacija uvijek pomogla da budu živa hrana za one koji su žedni ljubavi, druženja i slušanja.

S Isusom tijekom dana

Čini to na putu do susreta s Isusom. Duboko udahni, utišaj svoje misli i svoje srce.

Meditiraj… tijekom dana živiš iskustva koja ti daju život i druga koja te udaljuju od Kristova života, ovo je trenutak u kojem možeš pregledati način na koji si odgovorio na svako od njih. Dopusti da te nadahnu ove riječi: „Gospodin ide uz nas, […] sluša naše brige, poznaje ih, i u određenom trenutku nam nešto kaže. Gospodin te voli čuti kako govoriš, dobro te razumije i daje prave odgovore na tvoje brige” (papa Franjo). Što ove riječi govore o tvom današnjem životu?

Nastavi svoje aktivnosti ponovno stavljajući Isusa u središte, obnovi svoje povjerenje da te on prati.

Moli molitvenu nakanu mjeseca.

S Isusom u noći

Zaustavi dnevni napredak, uzmi trenutak tišine i odvoji se od aktivnosti i rutine. Provjeri kako ti je srce, današnje radosti i brige. Na čemu si najviše zahvalan?

Pažljivo pregledaj dan i dopusti svom srcu da govori u sjećanjima koja ti padnu na pamet. Zahvali Gospodinu, moli za oproštenje i prikaži ono što jesi i moraš započeti novi dan sutra.

Izmoli Oče naš za one koji su u formaciji za redovnički život, da im ovaj stupanj pomogne ojačati njihov ljudski i duhovni razvoj, život u zajednici i suradnju u Kristovu poslanju.