Skip to content

Četvrtak, 28. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Srca otvorenog i spremnog za novi dan koji počinje nudim svoj život Gospodinu. „Ljubio ih je do kraja” (Iv 13,1). U središtu ovog svetog trodnevlja je „otajstvo ljubavi bez granica”. Euharistija je rječit znak te potpune, besplatne i bezuvjetne ljubavi i svima nudi radost prisutnosti Onoga koji nas čini sposobnima ljubiti, prema njegovu primjeru, “do kraja”. Ljubav koju Isus predlaže svojim učenicima je zahtjevna (papa sv. Ivan Pavao II.). Danas je dan da svoju ljubav produbimo djelovanjem, kako nas je Gospodin učio. U kojim gestama i stavovima možeš konkretno živjeti ljubav koju nam Isus predlaže?

Izmoli molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Obnovi svoje putovanje punjenjem svoje snage za nastavak susreta s Gospodinom. „Istina ne postaje vjerodostojnija zato što povisiš glas kad je izgovoriš, nego zato što je svjedočiš svojim životom.” “Trebamo biti na raskrižju današnjih cesta. Napustiti ih značilo bi osiromašiti Evanđelje”.  „Što danas treba Crkva? Odgovor je: „Svjedoke, mučenike”, te svakodnevne svece, one koji dosljedno žive običan život”” (papa Franjo). Odvoji trenutak da dopustiš da te dirnu ove riječi, neka odjeknu u tebi. Moli Gospodina za milost da živiš svoj život u dosljednosti i u skladu s Evanđeljem kao što to čine mnogi koji svakodnevno daju svoje živote. Zaključi ovaj trenutak molitvom mjeseca za mučenike.

S Isusom u noći

Dok završavam ovaj dan i pripremam se za počinak, želim u svjetlu tvoga Duha prepoznati lijepe, plemenite i pravedne stvari koje si mi dao tijekom ovog dana. Prisjećam se onih ljudi koji su bili most da danas živim prema tvojoj riječi i planu. Oprosti mi Gospodine ako nisam mogao prepoznati tvoju ljubav i živjeti u skladu s onim što želiš za moj život. Raspoloži moj um i moje srce da skladno živim ove svete dane Vazmenog trodnevlja i tako budem sposoban prepoznati otajstvo tvoje ljubavi očitovane do krajnosti. Stavljam u tvoje ruke svoje radosti i nade za sutra. Oče naš.