Skip to content

Četvrtak, 25. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Dočekaj novi dan sa zahvalnošću za život, za svjetlost, za ljude koje voliš i koji vole tebe, za posao, za zdravlje, za mnogo ili malo… Sve je dar i zadatak. Danas slavimo svetog Marka evanđelista: Idite po svem svijetu i navješćujte radosnu vijest svemu čovječanstvu: „Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se; tko ne vjeruje, bit će osuđen.” (Mk 16,15-20) Ovo je Gospodinov poziv da živimo milost krštenja u daru sebe: je li tvoj život svjedok besplatne ljubavi u jednostavnim gestama svakoga dan?

Pozvan si surađivati u misiji suosjećanja sa svijetom, naviještati Radosnu vijest gdje god se nalazio. Isprosi zagovor svetoga Marka da ga živiš u punini i s radošću.

Molitva prikazanja.

                                                                                                                                                                                                                                                                                S Isusom tijekom dana

Zastani na trenutak kako bi razmislio o Papinim riječima: „U utrobi žene, Bog i čovječanstvo bili su ujedinjeni, da se nikada više ne razdvoje. Čak i danas, na nebu, Isus živi u tijelu koje je uzeo iz utrobe svoje majke.” (Papa Franjo) Obrati svoje srce i oči Mariji, ženi, majci, prijateljici, suputnici na putu, prvoj učenici Gospodnjoj, koja je obilježila suosjećajno srce Isusovo. Moli je da bdije nad ženama svijeta, da svima otvori srca kako bi uvijek bile prepoznate u svom dostojanstvu i vrijednosti.

Izmoli molitvu mjeseca za žene i Zdravo Mariju da završiš ovaj trenutak molitve.

S Isusom u noći

Završi dan zahvalnošću za ono što si danas doživio, za susrete, mjesta, posao i ostalo. Jesu li tvoja djela naviještala Kristovo evanđelje? Jesi li bio susretljiv, majčinski u svojoj pažnji prema životu koji raste oko tebe? Ili si popustio pred grubošću, ljutnjom i gorčinom prema svojoj braći i sestrama? Završi ovaj blagdan svetog Marka Marijinom rukom, koja je znala biti živi navještaj svoga uskrsloga Sina. Kako kaže Papa, neka nas zagovor svetoga Marka podupre na putu vjere da po njegovu primjeru postanemo slušatelji i navjestitelji Kristova evanđelja, svjedočeći svojim životom. Amen. Prikaži nadolazeću noć i svoj odmor. Oče naš.