Skip to content

Četvrtak, 23. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan s povjerenjem u Boga. Današnje Lukino evanđelje pripovijeda o Isusovoj posljednjoj večeri na kojoj on sklapa svoj savez i ostaje s nama. „Uzmite, ovo je tijelo moje” (Mk 14,12a. 22-25). „Bog je sebe učinio darom za nas, Bog nam je ovo dao kao dar“ (papa Franjo).

I ti možeš ponuditi darove koje imaš kod Gospodina: svoju radost, svoju velikodušnost, način na koji opraštaš; uzmogni ponuditi sve što je potrebno s pouzdanjem u Boga koji od nas može načiniti kruh lomljen za druge. Neka nas Isus šalje liječiti bolesne i naviještati da je Kraljevstvo Božje blizu. I ovo je velika vijest, da je On blizu, ohrabrujući nas da humaniziramo život” (Deveti korak Put srca).

Molitva prikazanja… Stavljam u tvoje ruke sve što jesam i što imam…

S Isusom tijekom dana

Stani na trenutak i udahni. Kako ide dan? U zajedništvu s drugima ostvaruje se Božji san. „Pozvani smo na vjeru koja postaje svjedočanstvo, koja u sebi jača i učvršćuje vezu između života milosti – po sakramentima i crkvenom zajedništvu – i apostolata u svijetu“ (papa Franjo).

U ostatku dana pokušaj raditi u zajedništvu, unoseći mir i spokoj u sve susrete s drugima. Moli da redovnici mogu živjeti svoj poziv i službu u zajedništvu sa svojom braćom.

Moli molitvu mjeseca…

S Isusom u noći

Umiri svoje srce i pregledaj dan. Zahvali Gospodinu za ovo što si danas doživio. Prepoznaješ li neku posebnu milost na kojoj želiš biti zahvalan?

Moli Gospodina da ti podari dobar odmor i da te vodi sutra da budeš osoba kakvom te On zove sutra. Nemoj klonuti duhom.

Izmoli Oče naš.