Skip to content

Četvrtak, 21. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

„Zaista, zaista, kažem vam, tko god sluša moju riječ, neće vidjeti smrti” Ivan 8:51-59. Ovo su riječi Gospodnje za danas. Otvori svoje srce novom danu. Živi ga s vjerom i vjeruj u riječi Gospodnje koje te pozivaju. Gospodin nas poziva da Ga prepoznamo onako kako se On predstavlja: kao našeg Spasitelja, u odjeći naše braće i sestara, u svakoj situaciji u kojoj moramo živjeti. Prihvaćaš li ga? Ponekad smo nevjerni, kao u današnjem evanđelju, i ne dajemo mjesta Gospodinu. Daj nam milost da Te prepoznajemo i da Te naviještamo svojim svakodnevnim gestama.

Moli molitvu prikazanja za mučenike sa svom Papinom molitvenom mrežom.

S Isusom tijekom dana

Zastajem s Gospodinom. Dotakni moje srce, Gospodine, u ovom trenutku stanke. Molim ovu molitvu pape Franje: „Gospodine, učini nas dostojnima svjedocima Evanđelja i svoje ljubavi; ulij svoje milosrđe na čovječanstvo; obnovi svoju Crkvu, zaštiti progonjene kršćane, daruj mir cijelom svijetu. Tebi, Gospodine, slava, a nama, Gospodine, sramota”. Gospodine, danas ti dopuštam da uđeš u moje srce i učiniš da osjetim tvoju ljubav, obnovi mi dan. I prije nego što se vratim svojim aktivnostima, molim za tolike žene i muškarce koji iz dana u dan daju svoje živote na različite načine, riskirajući svoje živote, za širenje Evanđelja.

Molim molitvu mjeseca za mučenike.

S Isusom u noći

Daj si trenutak unutarnje tišine i zapitaj se: gdje je Gospodin danas bio aktivan u tvom životu? Budi zahvalan za sve milosti koje si primio i stavi u svoje srce živote svoje braće i sestara koji daju svoje živote da nose Evanđelje tamo gdje je najpotrebnije. Jer oni daju najbolje od sebe i time slave Boga. U kojem si trenutku dana Evanđelje učinio prisutnim svojim gestama? Gospodine, daj mi milost da budem kruh drugima. Oče naš.