Skip to content

Četvrtak, 18. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan slušajući današnje Evanđelje: „Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke. Ovaj je kruh moje tijelo koje ću ja dati za život svijeta.” (Iv 6,44-51). Nastavi produbljivati meditaciju o Kruhu života… Ljubav ima lice, Isus Krist; Onaj koji nam daje svoj život, a to je život u izobilju. On nas poziva da sudjelujemo u tom životu. Prikaži svoj dan i život, nadajući se da će postati hrana za druge. Moli milost za svoje odluke i postupke kako bi hranio one oko sebe. Teži biti glas boli žena koje doživljavaju zlostavljanje, iskorištavanje, marginalizaciju i neopravdane pritiske.

Izmoli molitvu prikazanja za sve žene.

S Isusom tijekom dana

Odmori se i podsjeti se da smo u Godini molitve. Zahvali za priliku ovog vremena nasamo s Gospodinom i nadaj se da će te On potaknuti da izađeš i služiš svojoj braći i sestrama. „Tako molitelji i moliteljice traže samoću i tišinu, ne da ne bi bili uznemireni, nego da bolje slušaju Božji glas.” (Papa Franjo) Obnovi svoju predanost ovomjesečnom izazovu za žene: “Crkva ne može biti sama bez žena i uloge koju igraju. Žene su neophodne Crkvi.” (Papa Franjo)

Moli mjesečnu molitvu za žene.

S Isusom u noći

Odvoji nekoliko minuta da razmisliš o onome što si danas doživio, usporavajući svoje disanje i svoje misli. Koji su ti trenuci ispunili srce radošću i ispunjenjem? Kome si dao život, i koga si danas hranio svojim darovima? Provedi nekoliko minuta nasamo s Isusom. Reci mu o svojim brigama, borbama i snovima.

Prikaži mu svoj odmor kako bi svugdje u svijetu prestala diskriminacija žena.

Oče naš.