Skip to content

Srijeda, 15. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan prisjećajući se koliko te Bog voli. Poslušaj ove Isusove riječi: „Oče sveti, čuvaj one koje si mi dao u svoje ime da budu jedno kao što smo mi jedno“ (Iv 17,11). Zamisli Isusa kako moli ovu molitvu i slušaj ga. Kako je lijepo osjećati da nas povjerava Ocu, osjećati da se on brine za nas! Razmisli o ovom iskustvu.

Poslušaj Isusovu čežnju: „Da budu jedno kao što smo mi jedno“. Što ovo znači za tebe? Kako se osjećaš kada živiš u jedinstvu s drugima? A kad razbiješ jedinstvo?

Meditiraj: „Izazov za sve nas kršćane je: ne dati mjesta podjelama među nama, ne dopustiti da duh podjela, otac laži uđe u nas” (papa Franjo).

Donesi odluku za danas da ćeš njegovati zajedništvo sa svojom braćom i sestrama.

Izmoli molitvu prikazanja na molitvenu nakanu mjeseca.

S Isusom tijekom dana

Odmori se od dana i zapitaj se: Kako se osjećaš? Jesi li osjetio brigu Oca? Koje si znakove jedinstva doživio? Kao što je Isus molio za tebe, moli danas za redovnice, redovnike i sjemeništarce, osobito za one koje poznaješ, da ih prijateljstvo s Isusom približi njihovoj braći i sestrama. Da kroz „njihove živote u zajednici – školi svetost – mogu rasti u njihovom odnosu s drugima, u dubokom slušanju problema, rana i potreba današnjih muškaraca i žena.”

„Živjeti ili raditi s drugima nesumnjivo je put duhovnog razvoja“ (papa Franjo).

Deveti korak Puta srca poziva nas da živimo ovo iskustvo poslanja u umreženoj zajednici: „Ova mreža se sastoji od onih koji se svakodnevnim davanjem svojih života stavljaju na raspolaganje za suradnju u misiji suosjećanja Uskrslog Krista, u kakvoj god situaciji ili životnom stanju da se nalaze.””

Izmoli molitvu na molitvenu nakanu mjeseca.

S Isusom u noći

Na kraju dana polako i duboko udahni. Pregledaj svoj dan otkako si se probudio: svoje osjećaje, mjesta na kojima si bio i susrete koje si imao.

Danas smo slušali Isusa kako moli Oca i traži „da budu jedno kao što smo mi jedno”. Papa Franjo potvrđuje da je „život u zajednici… sastavljen od mnogo malih svakodnevnih detalja”. Pregledaj svoj dan: koje si detalje jedinstva imao s drugima? Kako si se zbog toga osjećao? U svjetlu Devetog koraka Puta srca, razmisli njeguješ li svoje članstvo u Molitvenoj mreži, obznanjuješ li je i sudjeluješ li u njezinim aktivnostima. Zahvali Gospodinu za ovaj dar.

Jesi li izazvao podjele ili zavist? Ako je tako, moli Boga za oproštenje. I iz ovog odraza vizualiziraj kako želiš živjeti sutra.

Oče naš.