Skip to content

Utorak, 14. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

 „Kao što Otac ljubi mene, tako i ja ljubim vas. Ostanite u mojoj ljubavi” (Iv 15,9). Započni dan ovim lijepim Isusovim riječima. Ponavljaj ih u srcu i osjeti njegovu ljubav, sa sigurnošću da nam nitko neće moći oduzeti dostojanstvo koje nam daje Njegova beskrajna i nesalomljiva ljubav” (papa Franjo).

Isus nam govori: „Ako zapovijedi moje čuvate, u ljubavi mojoj ostajete… Ovo je zapovijed moja: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio“ (Iv 10,12). Osjećaj se pozvanim ovaj dan živjeti u ljubavi: u Božjoj ljubavi prema tebi i u ljubavi prema braći i sestrama. Kako možeš živjeti ovu zapovijed danas? Prinesi k srcu one koje ćeš susresti i nakani im biti iskra ljubavi Gospodnje.

Izmoli molitvu prikazanja kako bi sjemeništarci živjeli svoju formaciju kao pravo iskustvo s Kristom.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak, zastani i zapitaj se: Kako si živio jutros? Jesi li ostao zaljubljen? Razmišljaj o ovim riječima: „Ljubav Gospodnja veća je od svih naših proturječja, svih naših slabosti i svih naših sitničavosti“ (papa Franjo).

Ujedini se s Papinom nakanom moleći za redovnice, redovnike i sjemeništarce, da svaki dan iskuse Isusovu ljubav i da ih „njihova pastoralna formacija otvori raspoloženju služenja i suradnje s drugima, njegovanja, po uzoru na Isusa, posebne ljubav i blizine prema siromašnima i marginaliziranima””.

Moli molitvu mjeseca da svi rastu „u dubokom slušanju problema, rana i potreba muškaraca i žena današnjice”.

S Isusom u noći

Dan se bliži kraju. Polako, duboko udahni i razmisli o onome što si doživio. Zahvali za još jedan dan i priznaj neke posebne milosti koje si danas primio.

Razmisli o svojim postupcima… Kojim si znakovima, gestama, riječima, djelima davao ljubav svojoj braći i sestrama?

Zahvali Bogu za njegovu ljubav koja je prisutna u tvom danu i razmisli o tome što danas nije bio znak njegove ljubavi. Moli Boga za oproštenje i razmisli kako želiš živjeti sutra. Pripremi se za odmor u ljubavi Očevoj.

Oče naš…