Skip to content

Srijeda, 14. veljače 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Danas započinjemo novo liturgijsko vrijeme u Crkvi, korizmu. Vrijeme molitve i razmišljanja. “Pazite da svoje pravednosti ne činite pred ljudima da vas oni vide. Inače, nema vam plaće u vašeg Oca koji je na nebesima.” (Matej 6, 1). Na ovu Pepelnicu pogledaj u svoje srce i vidi što se u njemu treba promijeniti kako bi tvoja vanjska djela odražavala dobrotu iznutra. Prikaži ovaj dan, s Isusovom Majkom, na papinu molitvenu nakanu i traži njezino vodstvo tijekom ovog korizmenog putovanja. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Odvoji malo vremena za stanku i budi s Gospodinom. „Mislim koliko dobrog čine centri za palijativnu skrb, gdje neizlječivo bolesni pacijenti dobivaju kvalificiranu medicinsku, psihološku i duhovnu podršku kako bi mogli dostojanstveno proživjeti završnu fazu svog zemaljskog života, utješeni prisutnošću svojih voljenih. Želim da ti centri i dalje budu mjesta gdje se pažljivo provodi ‘terapija dostojanstva’, njegujući tako ljubav i poštovanje prema životu” (papa Franjo). Slava Ocu.

S Isusom u noći

Umiri svoje srce i osvrni se da vidiš kako si danas živio svoju slobodu. Cijeni ljubav koju si dao i primio. Koje si trenutke ovog dana doživio s hrabrošću, nadom i dobrim raspoloženjem? Kakvi su stavovi proizašli iz toga? Zastani kako bi uživao i bio zahvalan za ovo iskustvo slobode. Obveži se da ćeš sutra njegovati hrabrost i dobro raspoloženje. Zdravo Marijo.