Skip to content

Utorak, 13. veljače 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovaj tjedan zahvaljivanjem Bogu za dar života. Često tražimo od Boga da nam pokaže znakove svoje prisutnosti. Isus bi nam mogao odgovoriti kao u današnjem Evanđelju: „Oči imate, a ne vidite, i uši, a ne čujete? A zar se ne sjećate?” (Marko 8:18). Sa zahvalnošću priznaj mnoga očitovanja Gospodinove dobrote u svom životu. Moli za sve neizlječivo bolesne i one koji se o njima brinu, da imaju potrebnu potporu i da, usred boli nadolazeće smrti, prepoznaju mnoge Božje znakove u svojim životima. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Zastani dok polako čitaš ove riječi pape Franje. „Majka Terezija iz Kalkute, koja je živjela stilom bliskosti i zajedništva, čuvajući do kraja priznanje i poštivanje ljudskog dostojanstva, govorila je: ‘Tko je u nečijem mračnom času zapalio makar i mali plamen na putu života, nije uzalud živio.’“  Slava Ocu.

S Isusom u noći

Odvoji vrijeme kako bi bio sam s Isusom. Diši duboko i umiri se. Jesi li njegovao radost i mir u svom srcu? Postoji li nešto što želiš moliti Boga da ti oprosti? Moli Boga da te zagrli u svojoj ljubavi. Zabilježi odluku za sutra. Zdravo Marijo.