Skip to content

Četvrtak, 15. veljače 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Raduj se na početku ovog dana jer znaš da si beskrajno ljubljen od Boga. „Hoće li tko za mnom, neka se odreče samoga sebe, neka svaki dan uzme križ svoj i neka me slijedi“ (Lk 9,23). Danas se pokušaj odreći svojih želja i interesa i radosno provoditi ono što Bog od tebe traži. Prikaži svoj dan za Papine nakane za ovaj mjesec: da oni u terminalnoj fazi života i njihove obitelji uvijek dobiju potrebnu skrb i podršku, kako medicinsku tako i ljudsku. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak da budeš s Isusom i razmisli o ovim riječima: „Svijet zdravstvene skrbi općenito proživljava trenutak obilježen gospodarskom krizom; a poteškoće u razvoju medicinske znanosti i u pristupu najprikladnijim terapijama i lijekovima mogu nas učiniti obeshrabrenim. Ali briga za našu braću i sestre otvara naša srca za dar” (papa Franjo). Slava Ocu.

S Isusom u noći

Dok se ovaj dan bliži kraju, smiri svoje misli i saberi emocije. Razmisli o bilo kojem činu naklonosti koji si primio danas i izrazi svoju zahvalnost. Prepoznaj u svom srcu osjećaje ljubavi, radosti i mira koje si danas doživio. Sjećaš li se susreta koji su iznjedrili te osjećaje? Kušaj ih i razgovaraj o njima s Gospodinom. Prikaži sve ovo i zatraži milost za koju osjećaš da će ti sutra biti najpotrebnija. Zdravo Marijo