Skip to content

Srijeda, 13. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvali Gospodinu za ovu novu priliku života koju ti danas daje. Ujedinjen s njegovim srcem, pažljivo slušaj njegove riječi ohrabrenja. “Sin daje život kome hoće”, Iv 5,17-30. On je tu svaki dan obnavljajući tvoju snagu, tvoju nadu i tvoje radosti jer je on to htio, jer njegova ljubav traje zauvijek. Prikaži svoj dan za one koji daju svoje živote za Evanđelje kako bi mogli donijeti Njegov dah života mnogim srcima koja još nisu iskusila Njegovu ljubav. Dobri oče, znam da si sa mnom, evo me u ovom novom danu….

S Isusom tijekom dana

Papa Franjo traži od nas da molimo za ljude u raznim dijelovima svijeta koji riskiraju svoje živote za Evanđelje. To je osobni poziv da budeš protagonist Isusove poruke, dajući svoj život u malim mučeništvima svakog dana. „A tu su i mnogi skriveni mučenici, oni muškarci i žene vjerni blagoj sili ljubavi, glasu Duha Svetoga, koji u svakodnevnom životu nastoje pomoći svojoj braći i sestrama i bezrezervno ljubiti Boga“ ( Papa Franjo). Kakav se odgovor javlja u tvom srcu na ovaj poziv? Izmoli molitvu za nove mučenike.

S Isusom u noći

Prije spavanja napravi kratku stanku i iskoristi ovaj trenutak da sabereš sve svoje misli. Otkrij sve trenutke svog dana kada si bio u pratnji Isusa, gdje je On bio s tobom. Zahvali mu se za sve što si proživio i prinesi mu ono što jesi i što imaš. Oče naš.