Skip to content

Četvrtak, 14. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovaj novi dan srca zahvalnog za Gospodina. Promatraj sve što je oko tebe, otkrivajući Njegovu milost i ljubav. Nikad nisi bio sam i nećeš biti sam, jer on nas uvijek prati. “Došao sam u ime Oca svojega” Iv 5,31-47. Prepoznaj ljubav koju Otac ima prema tebi, koji je poslao svog jedinog Sina da te spasi, da te uvijek prati. Vjeruješ li doista da je Isus prisutan u tvom životu? Na čemu mu danas želiš zahvaliti? Prikaži svoj dan za nove mučenike moleći molitvu prikazanja zajedno s ovom Svjetskom molitvenom mrežom.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak šutnje danas poslijepodne kako bi razmislio o nakani ovog mjeseca za misionare rasute diljem svijeta koji riskiraju svoje živote za Evanđelje. Molitva na nakanu za ovaj mjesec kaže… Crkva treba one koji imaju hrabrosti prihvatiti milost da budu svjedoci do kraja, pa i do smrti…. Molimo Gospodina za milost da postanemo sposobni riskirati ljubav, ne zbog vlastite snage, nego zbog Njega. „Mučenika se može smatrati herojem, ali temeljna stvar kod mučenika je da je „spašen”: Božja milost, a ne hrabrost, čini nas mučenicima””. (Papa Franjo)

Izmoli molitvu mjeseca za mučenike čiji je život ispunjen ljubavlju Gospodnjom.

S Isusom u noći

Hvala ti Gospodine za ovaj dan, jer u svakom trenutku hodaš sa mnom unatoč mojim neuspjesima. Vodi me da otkrijem Tvoju prisutnost punu ljubavi i milosrđa, kao Oca, koji je u svemu. Hvala ti za trenutke u kojima sam mogao biti oruđe i misionar tvog svjetla. Zagrli me Gospodine, kao što ja grlim Tebe. Neka sutrašnji dan bude još jedan dan pun avantura. Oče naš.