Skip to content

Srijeda, 10. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

„Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga Sina Jedinorođenca“ (Iv 3,16-21). Započni ovaj dan dopuštajući Evanđelju da odzvanja u tvom srcu. Očeva ljubav prema svima je „izlazak”, neka ovaj poziv odzvanja i odjekuje u tebi. „Ova ljubav prema svakom ljudskom biću je ljubav koja dopire do svakog muškarca i žene kroz poslanje Isusa, posrednika spasenja i našeg otkupitelja“ (papa Franjo). Prvi korak Puta srca: Na početku nas Bog poziva da prepoznamo ovu konkretnu ljubav u našim životima i da zahvalimo za nju… Danas provjerimo svojim srcem dok razmišljamo o prvom koraku, i čineći tako da mogu zahvaliti za ljubav žena koje su mi pomogle u životu.

Molitva prikazanja…

S Isusom tijekom dana

U ovoj popodnevnoj pauzi zastajemo i produbljujemo ovo iskustvo konkretne ljubavi uz ove Papine riječi: „Izvan stereotipa određenog hagiografskog stila, (žene) su dojmljive osobe svojom odlučnošću, hrabrošću, vjernošću, sposobnošću trpljenja i prenositi radost, poštenje, poniznost, ustrajnost” (papa Franjo). S kakvim smo raspoloženjem danas živjeli, jesmo li voljeli, jesmo li služili? Prikaži svoje poslijepodne kako bi se žene diljem svijeta mogle obrazovati i osposobiti za službu gdje god budu pozvane.

Mjesečna molitva za žene.

S Isusom u noći

Gospodine, skupljam svoj dan i pripremam se za miran odmor. Danas sam se trudio da tvoja ljubav bude prisutna u svemu, tvoja ljubav koja me održava i pokreće iznutra. Oprosti mi za trenutke kada nisam bio vjeran, kada nisam odražavao tvoju ljubav prema svojoj braći i sestrama. Daj mi hrabrosti tolikih svetih žena koje su riskirale svoje živote za Tebe, daj mi njihovu hrabrost, njihovo predanje kako bih bio sličniji Tebi u svakodnevnom služenju.

Prikazujem Ti svoj odmor, pobrini se za moju noć i neka se sutra probudim s Tobom. Oče naš.