Skip to content

Utorak, 09. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovaj dan otvorenog srca, prihvaćajući sve što moraš živjeti, posebno poteškoće koje ti pomažu da rasteš u prihvaćanju i povjerenju. Dopusti Božjim riječima da ostanu u tvom srcu… „da svaki koji u njega vjeruje ima život vječni” (Iv 3,5a-7b). „Ako doista vjerujemo u Isusa, moramo se nastojati ponašati kao što je on činio: izaći ususret drugima, onima koji su nam blizu, podijeliti s njima spasonosnu istinu Evanđelja“ (papa Franjo). Neka te Gospodin vodi, da tvoj cilj danas bude izaći u susret drugima, prilazeći im s toplim osmijehom, pružajući srce i ruke koje su tu da pomognu.

Izmoli molitvu prikazanja kako bi sve žene na svijetu bile tretirane s dostojanstvom.

S Isusom tijekom dana

Zastani u tišini i razmisli o ovim Papinim riječima: „U povijesti Crkve, pomislimo na likove kao što su Katarina Sijenska, Josephine Bakhita, Edith Stein, Terezija iz Calcutte, kao i na žene ‘iz susjedstva’, koje herojski upravljaju teškim brakovima, brinu se za djecu s problemima… Herojstvo žena” (papa Franjo). Izrazi zahvalnost za mnoštvo žena koje donose život na ovaj svijet: majke, prijateljice, sestre, kćeri… One vjeruju, potičući i nas da vjerujemo.

Moli mjesečnu molitvu za žene… „žene mogu pomoći čovječanstvu da ne propadne”.

S Isusom u noći

S večeri usporimo i svjesno primimo Duha koji nas prosvjetljuje. Razmisli o onome što si danas dobio, o ljudima i prirodi u kojima svakodnevno uživaš i zahvali Bogu za toliko dobra koja si primio svaki dan. Ponekad u žurbi malo cijenimo, malo imamo povjerenja, malo vjerujemo, malo marimo za darove koje primamo. Pomolimo se Bogu da se ne osjećamo vlasnicima, niti neophodnima, da nam da milost da vjerujemo u druge, da više cijenimo njihova bogatstva, da se brinemo za njihove živote. Pomolimo se sutra da možemo živjeti kao Bog, neka naš pogled bude pretočen u konkretna djela suosjećanja i poštovanja za svaku osobu, posebno za žene. Oče naš.