Skip to content

Četvrtak, 11. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Budi zahvalan za novi dan koji počinje, dopusti da te ispuni radost prepoznajući da si u Njegovim rukama, da te Otac podržava. „Otac ljubi Sina i sve stavlja u njegove ruke. Tko vjeruje u Sina, ima život vječni” (Iv 3,31-36).„U tvoje ruke stavljam svoje radosti i nade, svoje napore i patnje, sve što jesam i imam…“, danas ponovno izgovori ove riječi, kušajući duboko značenje osjećanja i življenja u Božjim rukama, počivajući u činjenici da su Njegova ljubav i milost dovoljni.Ovim prikazanjem stavi u Božje ruke sve žene svijeta kako bi se svugdje s njima postupalo s poštovanjem i dostojanstvom.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

U ovom trenutku odmora ponovno molimo za žene, posebno one u mojoj zemlji, a posebno one najranjivije i nezaštićene.„A ovo je snaga žene: tiha, ali stalna snaga. Naša je povijest doslovce puna takvih žena, i slavnih i neznanih – ali ne od Boga! – koje nose naprijed hod obitelji, društava i Crkve” (papa Franjo).Daj nam danas svjetlo da cijenimo bogatstvo žena koje susrećemo na svom putu. Da ih gledamo s ljubavlju i poštovanjem.

Mjesečna molitva za žene.

S Isusom u noći

Na kraju dana, uđi u svoje srce i zapitaj se kako si danas živio. Kakav osjećaj ostaje na kraju tvog dana? Postoji li neka milost za koju želiš posebno zahvaliti? Budi zahvalan za ruke Gospodnje koje su se brinule za tebe tijekom dana. Moli za oproštenje za trenutke kada se tvoje ruke nisu znale brinuti za braću i sestre.Gospodine, daj nam sutra mudrosti da prihvatimo, cijenimo i brinemo za svoju braću i sestre. Ukloni od nas sve diskriminirajuće stavove. Čuvaj nas dok se večeras odmaramo. Oče naš.