Skip to content

Srijeda, 10. srpanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Kako je lijepo započeti novi dan i osjetiti se od Boga pozvanima: „Kad Isus tako pozva dvanaestoricu svojih učenika, dade im vlast nad nečistim duhovima da ih izgone i liječe od svake bolesti i svake nemoći“ (Mt 10. :1-7).

Poput učenika, i mi želimo prihvatiti tvoj poziv i staviti se na raspolaganje da izvedemo čuda koja si planirao za one koji vjeruju u tebe. Želimo biti uvijek spremni. „Prozvani ste imenom. Nitko od nas nije slučajno kršćanin, svi smo prozvani imenom” (papa Franjo).

Povjeravamo Ti ovaj dan kroz molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Apostolstvo je riječ koja nas se tiče: riječ ‘apostol’ podsjeća nas na skupinu od dvanaest učenika koje je izabrao Isus. Ponekad „apostolom” nazivamo nekog sveca, ili općenito biskupe: oni su apostoli, jer idu u ime Isusovo. No, jesmo li svjesni da se biti apostol tiče svakog kršćanina? Jesmo li svjesni da se to tiče svakoga od nas?” (Papa Franjo).

Pokušajmo dublje odgovoriti na ova pitanja, nastojeći otvoriti svoja srca Istini i postati apostoli među našom braćom i sestrama koji trpe.

Molite mjesečnu molitvu na Papinu molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

Odvojite trenutak tišine i razmislite o svom danu sa zahvalnošću. Zahvalite Gospodinu što vas je pozvao da budete s Njim i da surađujete u Njegovom poslanju.

Razmislite o onim trenucima kada vas je Gospodin pozvao, a vi se niste odazvali. Oni trenuci kada ste otvrdnuli svoje srce i učinili da vaša braća i sestre osjete ovu tvrdoću.

Molite za oprost za trenutke kada ste imali tvrdo srce. Molite Gospodina da učini vaše srce poslušnim i raspoloživim za brigu o svijetu i za ljude koji trebaju pomoć u suočavanju s kušnjama koje im život stavlja.

Oče naš.