Skip to content

Četvrtak, 11. srpanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Danas zahvaljujemo svetom Benediktu. Njegovim životom i primjerom nadahnjivao je mnoga zvanja diljem svijeta: „Evo, mi smo sve ostavili i pošli za tobom; što ćemo dakle imati« (Mt 19,27-29). Poput Petra, i Benedikt je slijedio Gospodina ne stavljajući ništa ispred Krista. Znao je da jedino od Njega može dobiti vječni život i nadu.

Slijedimo stope velikih svetaca kao uzor života dostupnog svima kroz milost.

Po zagovoru svetog Benedikta molite molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

U vremenu koje je tako složeno i puno sukoba, trebamo se pouzdati u molitvu i Boga. Razmislite o ovim riječima pape Franje: „Europa nalazi nadu kada je Bog u središtu njezinih institucija. Sveti Benedikte, moli za nas!”. Molimo se danas za našu braću u Europi dok slave svog zaštitnika.

Temeljno je da se Bog smatra vitalnim i pulsirajućim središtem života, i to ne samo u Europi.

Neka nam Gospodin, po zagovoru svetoga Benedikta, pomogne otvoriti svoja srca pravoj nadi, onoj koja dolazi iz Evanđelja, i nauči nas donositi tu nadu onima koji su je izgubili jer se nalaze u teškoj situaciji i bolnom trenutku života.

Moleći mjesečnu molitvu na Papinu molitvenu nakanu, obnovite pred Gospodinom želju da ga slijedite i da mu služite u svojoj braći i sestrama.

S Isusom u noći

Odvojite trenutak tišine i saberite svoje misli u prisutnosti Gospodinovoj. Spomen na svetog Benedikta pratio vas je cijeli dan. Pomislite na njegov život posvećen molitvi i na sve svoje poteškoće u čestom pronalaženju čak i nekoliko minuta koje možete posvetiti Bogu. Molite oprost za ovo.

Sutra odvojite vrijeme da budete prisutni u trenucima intimnosti i slušate Božju Riječ.

Oče naš.