Skip to content

Utorak, 09. srpanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Danas nam, Gospodine, daj razumjeti riječ „povjerenje”. Želimo imati puno povjerenje u tebe i u tvoja čuda. Želimo dopustiti da nas zarobi isti suosjećajni i milosrdni pogled kojim ti gledaš na nas i na našu braću i sestre, često u potrazi za pastirom kojemu bismo se povjerili.

Riječ nam govori: „Žetva je velika, a radnika malo; Molite dakle Gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju” (Mt 9,32-38). U tom smjeru usmjeravamo našu današnju molitvu, jer nas „puno povjerenje, koje postaje prepuštanje ljubavi, oslobađa od opsesivnih kalkulacija, od stalne brige za budućnost, od strahova koji oduzimaju mir” (papa Franjo).

Povjeri ovaj dan Gospodinu molitvom prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Odvojite trenutak ovog poslijepodneva da zastanete i razmislite o riječima pape Franje: „Ovaj Isusov zahtjev uvijek vrijedi. Uvijek se moramo moliti ‘Gospodaru žetve’, to jest Bogu Ocu, da pošalje radnike da rade na njegovoj njivi, a to je svijet. I svatko od nas to mora činiti otvorena srca, s misionarskim stavom; naša molitva ne smije biti ograničena samo na naše potrebe, na naše potrebe: molitva je istinski kršćanska ako ima i univerzalnu dimenziju”.

Neka ove riječi budu naše i pretočimo ih u nakane i konkretnu potporu onima koji se nađu u trenutku boli.

Sa svim tim u srcu izmolite mjesečnu molitvu na Papinu molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

Razmislite o svom danu i zaustavite se na onim trenucima u kojima ste se osjećali odvojeno od velikog projekta spasenja na koji vas je Krist pozvao.

Istodobno, zamolite ga za oprost za one trenutke kada ste imali suprotne osjećaje, za one trenutke kada ste svoj mali svijet radije gledali pogledom usmjerenim u svoja stopala. Što vas sprječava da imate srce otvoreno za misiju?

Zatvorite dan snažno moleći Gospodina da pošalje radnike u svoju žetvu kako biste i vi bili među njima.

Oče naš.