Skip to content

Četvrtak, 09. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan ovim Isusovim riječima: “Bit ćete tužni, ali će se vaša žalost pretvoriti u radost” (Iv 16,20). Prisjeti se svojih misli i srca osobnih, obiteljskih i društvenih situacija koje te ispunjavaju tugom. Poslušaj ponovno Isusove riječi: „Vaša će se tuga u radost pretvoriti“. Neka ove riječi osvijetle situacije kojih si se sjetio.

Radost evanđelja ispunjava srca i cijeli život onih koji susreću Isusa. Oni koji dopuste da ih On spasi oslobođeni su grijeha, tuge, unutarnje praznine, izolacije” (papa Franjo).

Prikaži svoj dan za redovničku formaciju kako bi zajedno s drugima radili za Kraljevstvo Božje i otvorili se iskustvima istinske sinodalnosti.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Zastani na trenutak i zapitaj se u kojim si konkretnim trenucima jutros doživio radost Evanđelja?

Moli da redovnice, redovnici i sjemeništarci „uvijek s obnovljenim entuzijazmom svjedoče i naviještaju radost koja proizlazi iz susreta s Isusom” (papa Franjo) i da rastu na svom putu zvanja kroz čovjeka, pastoralnu, duhovnu i zajedničku formaciju koja ih vodi da budu vjerodostojni svjedoci Evanđelja.

Moli mjesečnu molitvu… Da ih njihova pastoralna formacija otvori za raspoloženje služenja

i suradnje s drugima, njegujući, po uzoru na Isusa, posebnu ljubav i blizinu prema siromašnima i marginaliziranima.

S Isusom u noći

Duboko udahni i pregledaj svoj dan: susrete, lica, mjesta. Kako si to proživio? Što se naselilo u tvoje srce? Danas te je Isus pozvao da živiš s radošću; jesi li iskusio radost osjećaja da te On voli? Ili, koji su osjećaji preplavili tvoj dan?

Budi tiho. Budi zahvalan za ono što si proživio i vizualiziraj sutra. Kako to želiš živjeti?

Pripremi se za počinak, osjećajući se uronjen u Boga i njegovu ljubav.

Oče naš.