Skip to content

Četvrtak 07. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Otvori se životu. Postani svjestan Božje prisutnosti usred svoje svakodnevice. Prije nego što Ga tražiš, On ti je već došao u susret. Isus je jasan u svojim riječima: “Tko nije sa mnom, protiv mene je, tko sa mnom ne skuplja, rasipa””. On ne ostavlja mjesta zabuni. Misionarsko učeništvo podrazumijeva predanost i hrabrost. Kako živiš ovaj put? Moli Gospodina da te svaki dan preobrazi u onoga koji okuplja s Isusom. Moli molitvu prikazanja s cijelom Molitvenom mrežom.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak od svojih aktivnosti kako bi se susreo s Gospodinom. Papa Franjo nas podsjeća da „Mi vršimo svoju volju, ali čineći to, slijedimo put otvrdnuća: srce postaje otvrdnuto, a Riječ Gospodnja ne ulazi”. Usred svog svakodnevnog života, kako dopustiti da tvoje srce bude vođeno Božjom Riječi? Razmišljaj o svim novim mučenicima i moli mjesečnu molitvu za njih.

S Isusom u noći

Pređi dana koji si proživio sjećanjem srca. Dopusti da pogled Isusa, tvog prijatelja i učitelja, bude na tebi i prepusti se njegovoj brizi. Prepoznaj trenutke Njegove prisutnosti tijekom dana i budi zahvalan jer te je pratio u svakom trenutku vodeći te prema većem dobru. Oče naš.