Skip to content

Srijeda, 03. travnja 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na početku dana, neka Evanđelje zapali tvoje srce: „Nisu li naša srca gorjela u nama dok je s nama govorio na putu i otvarao nam Pisma? (Lk 24,13-35). Ovo je plod susreta s Isusom, njegove “terapije nade” (papa Franjo). Neka naša srca zrcale Gospodinovo, postajući vješta u slušanju i naknadnom pružanju Njegovih riječi života i svjedočanstva nepokolebljive ljubavi, tako da „ljudska srca mogu ponovno gorjeti od nade” (papa Franjo). Prikaži svoj dan za sve žene svijeta kako bi uvijek imale tretman kakav zaslužuju.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Napravi stanku za susret s Isusom i razmisli o riječima Svetog Oca: „Jer žene su jedinstveno sposobne, u svom načinu djelovanja, sintetizirati tri različita jezika: jezik uma, jezik srca i jezik ruku. Ali simfonijski. Žena, kad je zrela, misli ono što osjeća i čini; ona osjeća ono što radi i misli; ona radi ono što osjeća i misli: to je sklad. Ovo je genije žene” Kako si danas živio ovaj osobni sklad? U čemu trebaš rasti? Prije nego se vratiš svom danu, zatvori ovaj trenutak mjesečnom molitvom za žene.

S Isusom u noći

Kako se dan bliži kraju, izrazi zahvalnost Gospodinu za cjelokupnost svojih iskustava, prepoznajući svaki trenutak kao priliku za rast ljubavi. S kim si se danas susreo i jesi li kroz svoja iskustva aktivno surađivao s Isusom u njegovoj misiji suosjećanja? Možeš li prepoznati sklad u sebi, uskladiti svoje misli, emocije i postupke? Moli Gospodina za srce koje gori ljubavlju, um za razaznavanje opipljivih putova i duboku želju da to pretočiš u stvarnost.

Neka Gospodin popravi slučajeve u kojima nedostaje ljubavi. Oče naš.