Skip to content

Četvrtak, 04. travnja 2024.

Posted in AKTUALNOSTI, and Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan zahvaljujući Gospodinu za dar života i mogućnost da ga podijeliš s drugima. Dopusti da te Evanđelje izazove: „Što se bojiš i zašto sumnjaš?“ (Lk 24,35-48). Papa nam kaže da je „Strah stav koji nam šteti, slabi, umanjuje, pa čak i paralizira”. Vrijeme uskrsnuća je vrijeme radosti, dar Duha Svetoga. Radost u kojoj je ljubav pobijedila strah. Gajiš li strahove koji te paraliziraju? Od kojih te strahova Gospodin dolazi spasiti?

Izmoli molitvu prikazanja za žene kako bi bile poštovane i cijenjene u cijelom svijetu.

S Isusom tijekom dana

Odmori se na trenutak kako bi se sabrao za dan. Meditiraj o ovim riječima… „Kreativnost. Nezamjenjiv, osobit i poseban dar ženskog genija doprinos je općem dobru koji je neporeciv… u ovo vrijeme kada čovječanstvo poznaje tako duboku mutaciju, žene mogu toliko pomoći da čovječanstvo ne propadne” (Papa Franjo). Cijeniš li ljude zbog njihovih darova i talenata? Ili se ponašaš s predrasudama i etiketiranjem koje te udaljava od braće i sestara?

Molite mjesečnu molitvu za žene kako bi njihovo bogatstvo bilo prepoznato u svim kulturama.

S Isusom u noći

Stvori tišinu da zaključiš dan. Uđi u svoje srce i prođi kroz svoj dan s Gospodinom, sjećajući se sa zahvalnošću. Kakve su tvoje geste bile s ljudima koje si susreo? Jesi li dao život svojim riječima, svojim mislima i stavovima? Sjeti se poziva da živiš poput Isusa gdje god bio, cijeneći i prepoznajući vrijednost ljudi. Moli ga za oproštenje i također Ga moli za Njegovo suosjećajno srce, kako bi te učinio sposobnima dati sebe drugima kao što je On učinio. Započni jutro obnovljen. Imaj hrabrosti! Oče naš.