Skip to content

Utorak, 02. travnja 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvaljuj Gospodinu za ovaj novi dan. Otvori mu svoj um i srce i budi spreman hodati uz Njega. Današnje evanđelje ističe središnju ulogu žena u Isusovu uskrsnuću: „Ženo, što plačeš? Koga tražiš?” (Ivan 20:11-18). „Žene, prve u susretu s Uskrslim“ (papa Franjo). Posveti svoj dan svim ženama na svijetu. Prisjeti se imena značajnih žena u svom životu. Moli da im Gospodin donese utjehu i radost.

Molitva prikazanja… Dobri oče, znam da si sa mnom.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak za sakupljanje svih emocija u svom srcu. Gdje si jutros susreo Gospodina? Usredotoči se na molitvenu nakanu za ovaj mjesec: za ulogu žene. Papa Franjo nam kaže: „Ne možemo šutjeti pred ovom pošasti našeg vremena. Žene su iskorištene… Nemojmo ušutkati glasove žena koje su žrtve zlostavljanja, iskorištavanja, marginalizacije i neprimjerenih pritisaka” (papa Franjo). Neka tvoja djela uvijek zrače ljubavlju i poštovanjem prema svima, a posebno prema ženama u okruženju.

Izmoli mjesečnu molitvu za žene… Pomozi mi biti glas žena…

S Isusom u noći

Uđi u tišinu večeri i zahvali Bogu za njegovu prisutnost u životu. Razmisli o svim ljudima koje si danas sreo. Razmisli o inherentnoj veličini i čuđenju unutar svakog pojedinca. Zahvali Gospodinu za dar njihova života. Je li se vjera koju ispovijedaš očitovala u istinskom poštovanju i obziru prema drugima? Želiš li prenijeti njihovu vrijednost i izraziti svoju iskrenu zahvalnost?

Gospodine, vodi nas sutra da Ti ostanemo vjerni, prihvaćajući i vrednujući živote drugih na svaki mogući način. Oče naš.