Skip to content

Četvrtak, 04. srpanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

„Ustani, uzmi svoju postelju i idi kući” (Mt 9,1-8). Pozdravite ove riječi na početku ovog dana. Zamislite ove riječi koje su vam izgovorene. Ustani… Ustani… uzmi svoj život kakav imaš… pozdravi svoju stvarnost…

Isuse, ti uvijek pružaš ruku, uvijek tražiš da podigneš, izliječiš ljude, usrećiš ih, učiniš da pronađu Boga. S blagošću i suosjećanjem pratiš one koji se žele približiti Ocu.

Nije naše duhovno siromaštvo ono što privlači tvoj pogled, nego čežnja za Bogom prisutna u srcu svakog muškarca i svake žene.

Izmoli molitvu prikazanja da moj život bude sve više ukorijenjen u Tvome, u službi čovječanstva.

S Isusom tijekom dana

Poslušajte riječi pape Franje: „Isus je taj koji dolazi podići bolesnika, dati mu snagu, dati mu nadu, pomoći mu, čak i oprostiti mu grijehe. A ovo je prekrasno! I ne treba misliti da je to tabu, jer uvijek je lijepo znati da u trenutku boli i bolesti nismo sami”.

Ove nas rečenice izazivaju i pitaju: vjerujete li doista u snagu Gospodinove prisutnosti u sakramentu? Osjećate li da On može održati i utješiti svaki trenutak krhkosti u našim životima?

Molite s Papom za molitvenu nakanu ovog mjeseca, stavljajući u ovu molitvu svu svoju vjeru i pouzdanje u Božje milosrđe.

S Isusom u noći

Dok se pripremate za odmor, razmislite o trenucima u kojima ste prepoznali Božju prisutnost tijekom dana.

Budite zahvalni za sve dobre stvari koje su se dogodile, pa čak i za one trenutke koji su vam bili teški.

Sjetite se svih trenutaka kada vas je netko danas zamolio za pomoć, bliskost ili solidarnost. Koji je bio vaš odgovor? Brzo ili neizvjesno? Velikodušno ili proračunato?

Molite Gospodina za oproštenje svaki put kada vas je obuzimala ravnodušnost ili žurba i zahvalite mu na strpljenju s vama. Odlučite sve više i više širiti svoje srce kako biste svima izrazili dobrodošlicu.

Oče naš