Skip to content

Četvrtak, 02. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Odvoji trenutak šutnje i budi spremn slušati Gospodina danas. Nastavi hodati s Gospodinom i slušati njegovu riječ koja nas hrani.

U ono vrijeme reče Isus svojim učenicima: “Kao što Otac ljubi mene, tako i ja ljubim vas. Ostanite u mojoj ljubavi”” (Iv 15,9). Još jednom polako ponovi ono što ti Isus danas govori: “Kao što Otac ljubi mene, tako i ja ljubim tebe. Ostani u mojoj ljubavi. Odvoji trenutak tišine i razmisli o ovim riječima. Osjeti kako te riječi polako padaju u tvoje srce. To je ljubav koja plijeni, kao kap koja natapa.

Završi zahvalom Gospodinu za njegove riječi koje nas hrane. Prikaži sve svoje molitve u zajedništvu sa svim ljudima u ovoj svjetskoj mreži molitve.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

„Kao što Otac ljubi mene, tako i ja ljubim vas. (Iv 15,9) Jesi li ostao u njegovoj ljubavi? Koje si radnje ili stavove imao danas u osjećaju da te Otac voli?

Prikaži ostatak svog dana, tako da oni koji se pripremaju za posvećeni život mogu živjeti svoj studij na obnovljen i kreativan način, ostajući u ljubavi koja je puna iznenađenja i radosti. „Sada je došlo vrijeme da se ona učvrsti i da se crkvenim studijama prenese mudra i hrabra obnova koju zahtijeva misionarska preobrazba Crkve koja „ide naprijed““ (papa Franjo).

Molitva na molitvenu nakanu mjeseca.

S Isusom u noći

Na kraju ovog dana, budi zahvalan za ovu novu priliku koju ti je Gospodin dao. Budi zahvalan što možeš živjeti u Njegovoj prisutnosti i na prilici da ostaneš u Njegovoj ljubavi. Prepoznaj sve znakove Njegove ljubavi tijekom svog dana. Jer čak i u trenucima kada si bio rastresen ili sam, On je bio tu s tobom.

Isus nam u Evanđelju kaže: „Ako ostanete u meni i moje riječi ostanu u vama, tražite što god hoćete i bit će vam“ (Ivan 15,8). Moli Gospodina da ostaneš pozoran na Njegovu prisutnost i da se nikada ne osjećaš samodostatnim. Učini istu molbu za svoju braću i sestre koji su dali svoje živote kao redovnici.

Oče naš.