Skip to content

Preminuo preč. Nikica Mihaljević delegat AM u Đakovačko-osiječkoj nadbiskupiji

Posted in AKTUALNOSTI

Iznenada je preminuo prečasni Nikica Mihaljević, župnik župe sv. Andrije apostola Donji Andrijevci i dekan Velikokopaničkog dekanata i delegat Apostolata Molitve za Đakovačko-osiječku nadbiskupiju

U srijedu, 2. studenoga 2016. u 63. godini života i 39. godini svećeništva, u župnom stanu u Donjim Andrijevcima preminuo je preč. Nikica Mihaljević, župnik i dekan Velikokopaničkog dekanata.

nikica-mihaljevic

Rođen je 5. siječnja 1954. godine u Zloselima (Kupres – BiH). Kad je imao pet mjeseci, s roditeljima, preselio je u Sarvaš kod Osijeka. Tu je završio osnovnu, a potom, u Osijeku, upisao srednju školu – koju nije završio jer je osjetio poziv. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1978. godine u Đakovu. Službu župnika obavljao je u nekoliko župa Đakovačke i srijemske biskupije, kasnije Đakovačko osječke nadbiskupije.

Bio je župni vikar u Nijemcima i Valpovu te župni upravitelj u Srijemskoj Kamenici i Sotinu. Od 1984. župnik je u Donjim Andrijevcima, a od 2013. dekan Velikokopaničkoga dekanata. Također je vršio službu nadbiskupijskog delegata Apostolata molitve. Bio je dugogodišnji Povjerenik za pastoral ministranata nekadašnje Đakovačko-srijemske biskupije.

Pokojnikovo će tijelo biti u petak, 4. studenoga 2016. od 10 sati izloženo u župnoj crkvi sv. Andrije u Donjim Andrijevcima, gdje će u 13 sati biti sprovodna misa zadušnica. U 15 sati bit će ukop na Gradskom groblju u Đakovu.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine!