Skip to content

Ponedjeljak, 11. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovaj novi dan u znak zahvalnosti za sve što si primio. Ponizno se stavi pred Gospodina. Isus mu reče: “Sin tvoj živi” (Iv 4,43-54) Zbog kojih situacija, ljudi ili iskustava gubiš život? Poslušaj što nam Isus danas govori: „Tvoj sin živi“ i dopusti mu da ti pokaže što danas u tebi treba život. Moli Gospodina da te prati i da ti udijeli svoju milost da otkriješ one dijelove svoga bića u kojima želiš dati život. Izmoli molitvu prikazanja u znak zahvalnosti za živote mučenika koji su dali i daju novi život Crkvi.

S Isusom tijekom dana

Zastani na trenutak da postaneš svjestan Božje prisutnosti tijekom dosadašnjeg dana. Koje te brige, neizvjesnosti ili sumnje trenutno obuzimaju? Dopusti sebi da te prosvijetle ove riječi pape Franje „Vjera je stvaranje mjesta za Božju ljubav, ona je stvaranje mjesta za Božju snagu, snagu onoga koji me voli, koji je zaljubljen u mene i koji želi radost sa mnom. Ovo je vjera. Ovo je vjerovanje: to je stvaranje mjesta za Gospodina da dođe i promijeni me” Tijekom dosadašnjeg dana, jesi li napravio mjesta za Božju ljubav u svom životu? Izmoli molitvu mjeseca za mučenike čiji je život ispunjen životom Gospodnjim.

S Isusom u noći

U tišini i tami noći duboko udahni i zamoli Duha Svetoga za svjetlo da se prisjetiš onoga što si danas proživio i da prepoznaš Božju prisutnost u svom životu. Koje emocije su se danas probudile u tebi? Jesi li danas dao prostora Božjoj ljubavi? Što možeš promijeniti ili poboljšati sutra? Budi zahvalan za ono što si doživio danas i nastoj živjeti s više vjere sutra. Oče naš.