Skip to content

Petak 31. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Danas je blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije koja odlazi u dom svoje rođakinje Elizabete koja je s radošću prima. Započnimo dan čitanjem ovog Evanđelja gdje se dvije velike žene susreću i slave svoju potpunu ovisnost o Gospodinu.

Ovaj susret je svjedočanstvo solidarnosti i obiteljske ljubavi. „… vidimo da se Božji pohod ne događa kroz izvanredne nebeske događaje, već u jednostavnosti susreta. Bog dolazi na vrata obiteljske kuće, u nježnom zagrljaju dviju žena, u susretu dviju trudnica punih divljenja i nade. I u tom je susretu Marijina briga, Elizabetino čuđenje, radost dijeljenja” (papa Franjo). Božja se ljubav očituje u jednostavnosti, jesmo li toga svjesni?

Posljednjeg dana u mjesecu izmolimo molitvu prikazanja za redovnice i redovnike te sjemeništarce u formaciji, da njihova formacija ojača njihovo predanje.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak za pregled dana. Isus te uvijek traži: jesi li bio pažljiv da ga prepoznaš u susretima? „Bog je odnos i često nas posjećuje kroz ljudske susrete, kada se znamo otvoriti drugome, kada postoji uzbuđenje za život onih koji svakodnevno prolaze pored nas i kada naše srce ne ostaje ravnodušno i neosjetljivi na rane onih koji su krhkiji” (papa Franjo).

Časne sestre, redovnici i sjemeništarci susreli su ga na njegovom putu i učinili ga svojim životnim izborom. Pomolimo se da u svojoj formaciji uvijek imaju njega u središtu i da na svom putu šire njegovu odanost i ljubav. Dopustimo i mi da nas dotakne!

Molimo ovog posljednjeg dana mjesečnu molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

Prije odmora sa zahvalnošću pregledaj darove koje si danas primio. Jesi li prepoznao Gospodina u nekom bratskom susretu? Što ti je ostalo u srcu? Moli ga da ti pokaže blagoslove dana, one velike i one male.

Dok razmišlja o mjesecu u kojem si svojom molitvom i djelovanjem pratio sjemeništarce, redovnice i redovnike iz cijelog svijeta, moleći za njihovu cjelovitu formaciju. „Molimo te Gospodine da njihova formacija donese obilan plod u služenju i vjernosti.”

Spavaj u zahvalnosti za toliko dobra primljenog tijekom ovog mjeseca i obveži se da ćeš nastaviti moliti za novi izazov počevši od sutra.

Izmoli Oče naš.