Skip to content

VAŽNA OBAVIJEST SVIM ČLANOVIMA PAPINE SVJETSKE MOLITVENE MREŽE (APOSTOLAT MOLITVE)

Posted in AKTUALNOSTI

Svaki mjesec papa Franjo nam daje JEDNU nakanu, koja je pripremljena unaprijed nekoliko mjeseci ranije.  To je službena Papina nakana. To što smo svaki mjesec fokusirani samo na jednu nakanu pomaže nam lakše mobilizirati ljude na molitvu i rad za taj izazov s kojim se suočava čovječanstvo i poslanje Crkve. To je jasno usmjerenje za naše živote i ključ za poslanje Crkve.(Pismo svim nacionalnim direktorima 2017.Papine svjetske molitvene mreže).

Nemamo više  PAPINE NAKANE NAZVANE ‘LAST MINUTE’ – ‘NAKANA TRENUTKA’. Naime, papa Franjo, prigodom svakog NEDJELJNOG ANGELUSA u mjesecu (susret s vjernicima na trgu sv. Petra u podne), dijeli s cijelom Crkvom molitvene nakane o tome što se događa u svijetu i Crkvi. Papa Franjo očekuje da će se članovi ‘svjetske molitvene mreže’ odazvati i moliti na te nakane.

U KRISTU, P. Frédéric Fornos SJ

Da bi pak saznali za te nakane, koje papa Franjo izriče na  NEDJELJNIM ANGELUSIMA – tijekom svakog mjeseca – dovoljno je slušati ‘RADIO VATIKAN’ koji se prenosi u našoj domovini preko ‘KATOLIČKOG RADIJA’ i preko ‘RADIO MARIJE’ u 18.50 sati.

Nacionalni direktor Papine svjetske molitvene mreže, P. Zvonko Vlah