Skip to content

Subota, 02. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Odvoji trenutak jutros da pogledaš u nebo, osjeti svoje noge na zemlji i izrazi svoju zahvalnost Bogu. Prikaži svoj dan za one koji svaki dan naviještaju Radosnu vijest, dajući svoje živote za ljubav. Današnje evanđelje govori o prispodobi o milosrdnom Ocu (Lk 15,1-3.11-32). Evanđelje nam govori da nas Otac uvijek čeka i grli. Gdje si ti u odnosu na taj zagrljaj? „Milosrđe je snaga koja sve pobjeđuje, srce ispunjava ljubavlju i tješi praštanjem“ (papa Franjo).

Prikaži molitvu. Dobri oče, znam da si sa mnom…

S Isusom tijekom dana

Papa Franjo nam kaže: „Ovako Bog postupa s nama: ostavlja nam slobodu, čak i da pogriješimo, jer nam je stvarajući nas dao veliki dar slobode. Na nama je da to dobro iskoristimo.” Kako si danas iskoristio svoju slobodu? Je li to sloboda koja te istinski oslobađa ili je koristiš negativno? Potpuno prigrli Božju bezuvjetnu ljubav danas, tražeći unutarnju slobodu da ispuniš dio Kristove misije koji ti je povjeren. Izmoli mjesečnu molitvu za nove mučenike.

S Isusom u noći

Saberi svoj dan, počevši od jutra: sve što si učinio, pomislio, rekao… neka ti to budu tragovi koji ti govore gdje ti je srce bilo tijekom dana. Zahvali Gospodinu za sve što se danas dogodilo, jer svaki susret je da te približi Njegovom zagrljaju. Moli ga da ti pomogne da sutra budeš pažljivi na njegovu prisutnost. Oče naš.