Skip to content

Petak, 01. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovaj novi dan sa zahvalnošću. Korizma je vrijeme da se vratimo onom bitnom i skinemo ono površno. Na početku ovog novog mjeseca imaj na umu sve one koji na razne načine riskiraju svoje živote za Kraljevstvo Kristovo. Evanđelje (Mt 21,33-46) govori nam o vinogradima, voću i radnicima. Što siješ i žanješ u svom životu?. Ne žuri s odgovorom; razmisli o svom odgovoru tijekom dana. Molitva prikazanja. Dobri oče, znam da si sa mnom…

S Isusom tijekom dana

Ovoga mjeseca Papa nas poziva na molitvu za nove mučenike, sjećajući se onih koji su položili svoje živote za veliki i zajednički vinograd Kraljevstva. „Sjećanje na te davne i nedavne herojske svjedoke potvrđuje nas u spoznaji da je Crkva Crkva ako je Crkva mučenika“ (papa Franjo). Kako svoje plodove stavljaš u službu drugih? Jesi li svjestan da sve pripada Bogu? Preporuči mučenike običnog života moleći mjesečnu molitvu.

S Isusom u noći

Pregledaj svoj dan i razmisli u znaku zahvalnosti za sve što se dogodilo, jer uvijek postoji razlog za zahvalnost. Zapitaj se što si prepoznao kao Božji dar? Koje si plodove kušao iz svog unutrašnjeg vinograda? Prikaži svoj dan za Papinu molitvenu nakanu za ovaj mjesec. Oče naš.