Skip to content

Subota, 24. veljače 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

„A ja vam kažem: ljubite svoje neprijatelje i molite se za one koji vas progone” (Matej 5:44). U današnjem evanđelju Isus iznosi radikalan stav koji se u ljudskim očima čini nemogućim. Izlij svoje srce Srcu Isusovu i traži sposobnost moliti za one koji te progone i ljubiti one koje još ne voliš i smatraš neprijateljima. Posveti ovu želju i cijeli dan za ovu nakanu i za ono što nam je Papa povjerio ovaj mjesec. Slava Ocu.

S Isusom tijekom dana

Umiri svoj um i diši polako. Ponovno razmisli o svom jutru, usredotoči se na susrete koje si imao i poslušaj ove riječi pape Franje. „Nikada nismo spremni za bolest, a često ni za starost. Bojimo se ranjivosti, a invazivna kultura društva tjera nas da je poričemo. Nema mjesta za krhkost i zato, kada zlo provali i napadne nas, ostavi nas zapanjene. Zato je toliko važno da se cijela Crkva suoči s evanđeoskim primjerom dobrog Samaritanca, kako bi postala ‘terenska bolnica’: doista, njezina se misija izražava u pružanju skrbi.” Slava Ocu.

S Isusom u noći

Umiri svoje srce. Izrazi zahvalnost za ono što si danas doživio. Jesi li posijao nadu ili si posijao malodušje? Izgradi svijet pun nade otvoren prema drugima. Što možeš učiniti sutra da posiješ nadu? Budi konkretan i to zabilježi. Zdravo Marijo