Skip to content

Petak, 05. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan zahvaljujući Gospodinu za život i priliku da voliš i služiš. Danas se pridružujemo cijeloj Molitvenoj mreži u molitvi da se dostojanstvo i bogatstvo žena prizna u svim kulturama i da prestane diskriminacija koju trpe u raznim dijelovima svijeta. Slušaj Gospodina koji ti govori… „Baci mrežu s desne strane lađe i naći ćeš nešto” (Iv 21,1-14). „Ponovo bacite mreže i zagrlite svijet s nadom evanđelja“, govori nam Papa, jer ste mu dali svoje povjerenje. Bez obzira na to što morate živjeti, On želi da to učinite potpuno bez rezerve, ujedinjeni s Njim, zahvalni.

Prikaži svoj dan kako bi žene koje trpe diskriminaciju uvijek mogle pronaći svjetlo nade. Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Zastani ovo poslijepodne da usmjeriš svoje srce i svoj pogled prema Gospodinu. Papa nam kaže: „Problem diskriminacije koja često pogađa žene je smatrati ih drugim slabim kategorijama u društvu. Mnogo puta sam snažno podsjetio da različitost nikada ne smije dovesti do nejednakosti, nego prije do zahvalnog i uzajamnog prihvaćanja” (papa Franjo). Gospodine, daj nam poniznost punu ljubavi u našim susretima sa svima, pomozi nam da s poštovanjem prihvatimo različitosti i cijenimo njihovo bogatstvo.

Mjesečna molitva za žene… danas ti želimo zahvaliti za svaku ženu.

S Isusom u noći

Kako se bliži večer iskoristi priliku za ulazak u tišinu prirode koja napušta svoju aktivnost i zahvalna je na doživljenom. Diši duboko i utišaj svoje misli. Ponovno prođi kroz svoje srce što si doživio i budi zahvalan za svaku posebnu milost koju si danas primio. Što je bilo u središtu tvog dana? Koje su mjesto zauzeli drugi? Prepoznaj kako si doživio neugodnosti, iznenađenja, stvari koje su izmakle tvojim planovima. Baci mrežu i vjeruj, Gospodin ti pomaže svojom milošću.

Donesi odluku da ćeš živjeti novi dan s nadom. Oče naš.