Skip to content

ODJECI DUHOVNIH VJEŽBI OD 17. X. DO 19. X. 2014. U OPATIJI

Posted in DA SE NE ZABORAVI

Od 17. do 19. listopada 2014. godine u kući otaca Isusovaca u Opatiji, pod vodstvom P. Zvonka Vlah, održane su duhovne vježbe za 32 osobe koje su se iz mnogih mjesta Lijepe naše, od Zagreba do Dubrovnika, okupile da bi dobile snagu za svakodnevni život. Obzirom da živimo obasipani mnogobrojnim «ljepotama» i «pozitivnim utjecajima» koji nas salijeću sa svih strana, duhovna snaga nam je veoma potrebna da nebismo potpali pod njihov utjecaj.
Voditelj Duhovnih vježbi je sudionike vodio slijedeći ritam Liturgijske godine koja je uistinu ‘Godina milosti Gospodnje’ (usp. Lk 4, 19). Od srca zahvaljujemo Bogu na bogatstvu koje nam je u današnjem svijetu zaista potrebno ako želimo opstati.

Nikola-nikša Srinčić

Dragi Isuse, hvala ti na ovim duhovnim vježbama, hvala Ti na primljenim milostima… Hvala Ti i na posebnom nadahnuću našega voditelja u duhovnim vježbama i na načinu izvođenja, što je meni jako pripomoglo u učvršćivanju moje vjere, u prisutnost tebe Uskrsloga, za čim jako težim. Isuse, oprosti mi za trenutke mojih sumnji. Molim te za krepost Jakosti. Molim te za veću povezanost u obitelji, u crkvi, u društvu općenito – za povezanost u tvojoj ljubavi, da se više otvorimo Tebi! Podari nam mudrost, da prepoznamo i čujemo Tvoj glas i da te slijedimo. Hvala Ti na mojoj obitelji, hvala Ti i na preprekama i kušnjama na koje nailazimo, ali hvala Ti i na Tvojoj prisutnosti u svemu tome. Isuse, ne dozvoli da se odjelimo od Tebe, budi nam životni put.

Hvala Ti Gospodine što si mi dao milost da u ovim Duhovnim vježbama spoznam kako i teški trenutci u životu mogu biti blagoslov za moj život, i učiniti me boljom, plemenitijom i vjernijom osobom prema tebi i prema drugim ljudima.

Gospodine, podari mi po Duhu Svetom dar mudrosti i radosti, da se nakon ovih Duhovnih vježbi vratim svome domu ‘drugim putem’ – obnovljena i obraćena! Amen.

Isuse, znam da me nisi uzalud pozvao na ove Duhovne vježbe, daj da spoznam put kojim mi je ići i gdje me trebaš.

Hvala Ti!

Štefica