Skip to content

Nedjelja, 18. veljače 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na ovaj dan Gospodnji, prvu korizmenu nedjelju, prinesi Gospodinu svoj život. Baš kao što je Isus bio vođen Duhom Svetim (Marko 1,12), na ovaj dan dopusti da te pokrene njegova milost i snaga. Budimo budni protiv zamki neprijatelja, iskušenja svakog dana, odupirući se snagom i molitvom. Gospodine Isuse, tvoja molitva u pustinji bila je izvor snage da prigrliš poslanje koje ti je povjerio Otac. U brizi za našu neizlječivo bolesnu braću i sestre neka uvijek budemo ojačani da im ne nedostaje medicinske ili ljudske podrške. U jedinstvu sa Svetim Ocem molimo na ovu nakanu. Slava Ocu.

S Isusom tijekom dana

Zastani na trenutak, uspori tempo dana i razmisli o riječima pape Franje. „Vodeći princip ovog rada [palijativne skrbi] ne može biti ništa drugo do težnja za dobrom; to dobro nije apstraktni ideal nego konkretna osoba, lice, često ono koje pati. Budite hrabri i velikodušni u svojim namjerama, planovima i projektima, kao i u korištenju gospodarskih i tehničko-znanstvenih sredstava. Oni koji imaju koristi od toga, posebno najsiromašniji, cijenit će vaše napore i inicijative.” Slava Ocu.

S Isusom u noći

Razmisli o tome kako se trenutno osjećaš. Cijeni male trenutke koji su te ispunili radošću i nadom. Razmisli o tome što je na kraju vodilo tvoj dan. Jesi li odabrao životni put? Jesi li volio? Ili si se usredotočio na negativnost i dosadu? Razgovaraj s Bogom o svom danu i posveti se odabiru života sutra—zagrljaj, pomaganje, služenje i smiješak. Zdravo Marijo