Skip to content

Nedjelja, 07. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

„Mir vama” (Iv 20,19-31). Kakva divna najava za početak dana! Primiti mir koji je dao sam Isus. Kako ova objava odzvanja u tvom srcu? „…to ih (apostole) oživljava, ulijeva u njihova srca izgubljeni mir, čini ih novim ljudima, pročišćenima oprostom koji im je dan bez proračuna, oprostom koji im je dan bez zasluga” (papa Franjo). Moli da možemo danas dočekati Boga i biti nositelji ovog mira, koji nam daje, koji nas lansira u svijet i izvlači iz fokusiranosti na svoje strahove i tjeskobe. Podijeli taj mir u svom srcu sa svim ženama kojima je potreban, pomozi im da osjete tvoje utočište i tvoju ljubav.

Molitva prikazanja… Približi moje srce Srcu svoga Sina Isusa!

S Isusom tijekom dana

U ovoj popodnevnoj pauzi ponovno zamoli mir, mir za koji se borimo, mir Kraljevstva, mir koji je plod dobre borbe koju živimo kada izaberemo Život. Papa nam poručuje: „Budimo glas njihove (žena) boli i snažno osudimo nepravde kojima su izložene, često u kontekstima koji im uskraćuju svaku mogućnost obrane i spašavanja“. Neka nam Bog podari hrabrosti da ove bitke vodimo ustrajnom molitvom i velikodušnim djelovanjem.

Molitva za žene… „Pomozi mi da budem glas boli žena žrtava zlostavljanja…”

S Isusom u noći

Uđi tiho u sebe i budi zahvalan za novi dan. Gledaj Isusa blizu apostola kako im donosi mir i utjehu. Pregledaj lica koja su s tobom bila na putu. Jesi li za njih bio nositelj Kristova mira? Kakva je bila tvoja molitva i kako su izgledali svi današnji susreti sa ženama oko tebe? Donesi odluku da ćeš produbiti svoju predanost molitvenoj nakani, sužavajući je u konkretnu gestu za sutra. Što bi sutra mogao učiniti drugačije? Moli Gospodinovu milost. Oče naš.