Skip to content

Novi generalni delegat AM

Poštovani članovi AM, iz priloženog pisma možeta vidjeti da, P. Claudio Barriga prestaje biti generalni delegat AM, a tu službu preuzima P. Frederic Fornos.

Dragi prijatelji!

Pozdrav svima! Moj nasljednik Frederic Fornos stigao je u Rim ranije ovog mjeseca, a mi smo radili na tranziciji. S odobrenjem oca Generala uspostavili smo datum primopredaje koja će biti u ponedjeljak, 14. travnja u Douali, Kamerun, na kraju Pan-afričkog susreta AM/EPM. Sutra u jutro zajedno napuštamo Rim, također ćemo posjetiti Gabon i Togo, te se vratiti u Rim 16. travnja.

Osjećam veliku radost i zahvalnost Bogu i svima vama s kojima sam dijelio ovu misiju sedam godina! Bio sam obdaren vašim prijateljstvom i  dobrotom diljem svijeta. U vašim srcima i vašim osmjesima vidio sam ljubav Božju. Svi ste bili predivni i nadam se da ćete jednako nastaviti raditi i sa Fredericom.

Nakon još četiri putovanja koja su mi na dnevnom redu, napustit ću Rim 9.-tog lipnja. Plan mi je provesti nekoliko mjeseci u području brazilske Amazone kako bih ondje pomagao isusovcima, te učio od siromašnih kako produbiti bitno. Početkom studenog vraćam se u Čile preuzeti svoju novu misiju koja mi je još uvijek nepoznata.

Od 15. travnja Frederic će otvarati ovu e-mail adresu. Zadržat ću svoj osobni e-mail, claudiobarriga@gmail.com.

Na slici, simbolična primopredaja, predstavljanje mog nasljednika Franji, u Svetoj Marti, prošlog 18. ožujka.

(Vjerojatno ćemo imati slabiji pristup internetu idućih tjedana, s toga, onima koji pišu, hvala unaprijed)

Neka vas Srce Isusovo blagoslovi,

Claudio Barriga