Skip to content

ZA ONE KOJI ŽELE VIŠE U 2021. GODINI!

Posted in Klikni i moli - click to pray

Pozivam sve članove Apostolata molitve u sklopu Papine svjetske molitvene mreže, da kao što svaki dan uzimaju hranu za okrepu tijela isto tako ne zaborave i na duhovnu okrepu koja nam je potrebna ako želimo izdržati u naletu “PROTIVNIH VJETROVA” koji nas žele skrenuti s pravoga puta. Jedan način takve duhovne okrepe možete iskoristiti i na ovoj stranici ‘KLIKNI I MOLI’!

Petak, 1. siječnja 2021.

S Isusom ujutro

Kako započinjemo novu godinu, prihvatite novost Gospodina. Dopustite mu da uđe u vaše srce, baš poput Marije koja je meditirala i sve čuvala u svom srcu (Luka 2: 16-21). “Evo mene Gospodina na ovaj mjesečni molitveni dan zbog molitvene nakane mjeseca. Daj nam milost da živimo u punom bratstvu s braćom i sestrama drugih religija, moleći jedni za druge, otvarajući se svima. Neka moje geste ovaj izazov ostvare u mojim svakodnevnim aktivnostima. ”

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odmorite se danas popodne. Pozivamo vas da produbite poziv koji nam upućuje Sveti Otac: da živimo kao sinovi i kćeri istog Oca. Papa Franjo govori o „osnovama otvorenog bratstva, koje nam omogućuje da svaku osobu prepoznamo, vrednujemo i volimo izvan fizičke blizine, izvan mjesta u svemiru gdje je rođena ili gdje živi“. Osjećate li se kao brat ili sestra onima koje ne poznajete i nalaze se na drugim mjestima na planeti? U gesti ljubavi zagrlite sve stanovnike svijeta u svom srcu. Ponovo pokrenite svoj dan.

S Isusom u noći

Odvojite trenutak kako biste razmislili o sebi. Budite zahvalni na danu koji je završio. Kako je bilo? Pogledajte trenutke kada ste s nekim doživjeli poteškoće. Koje misli su mi pale na pamet? Kakve ste stavove gajili? Jeste li u ovom slučaju radili na jedinstvu ili podjeli? Suočeni sa sukobima, zamolite Boga za pomoć u izgradnji mostova. Ne vodite se svojim nepovoljnim osjećajima i ne napuštajte svoje dobre svrhe. Primite na znanje i vježbajte od sutra!

Zdravo Marijo…

Prevela: Nelica Validžić
translator