Skip to content

ZA ONE KOJI ŽELE VIŠE U 2021. GODINI!

Posted in Klikni i moli - click to pray

Pozivam sve članove Apostolata molitve u sklopu Papine svjetske molitvene mreže, da kao što svaki dan uzimaju hranu za okrepu tijela isto tako ne zaborave i na duhovnu okrepu koja nam je potrebna ako želimo izdržati u naletu “PROTIVNIH VJETROVA” koji nas žele skrenuti s pravoga puta. Jedan način takve duhovne okrepe možete iskoristiti i na ovoj stranici ‘KLIKNI I MOLI’!

Subota 2. sij. 2021.

S Isusom ujutro

Otvori svoje srce Gospodinu i sa zahvalnošću dočekaj dan. Ponudi svoj život svojim bližnjima, čineći s njima puteve bratstva i prijateljstva. „Ja sam glas koji viče u pustinji: Poravnite put Gospodnji“ (Ivan 1: 19-28). Život treba graditi s drugima, stazama jedinstva, tolerancije i suživota. Razmisli danas o tome što moraš popraviti u svom životu kako bi veze s tvojim susjedom bile sličnije onima koje je Isus održavao sa svojim učenicima.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odmori se u danu i sjedni s Gospodinom. “Koliko je važno sanjati zajedno!” Papa Franjo nam kaže: „Sami riskirate imati fatamorgane u kojima vidite čega nema; snovi se grade zajedno. ” Kako provodiš vrijeme radeći? Znaš li svoju svrhu i izvršavaš li svoje poslanje? Uvijek je “s drugima”, nikad nije daleko od drugih. Teži se otvoriti drugima i izgraditi zajednicu u svemu što poduzimaš. S ovom željom nastavi svoj dan.

S Isusom u noći

Smiri svoje misli i umiri dah. Prođi kroz susrete koje si danas doživio i pregledaj kakvi su bili. Jesi li stvorio veze ili si ostao distanciran i ravnodušan? Jesi li ojačao svoje veze s drugima usprkos razlikama? Zapiši što si otkrio i donesi rješenje tako da ti sljedeći susreti i dalje pomažu u rastu. Zdravo Marijo…

Prevela: Nelica Validžić
translator

..