Skip to content

ZA ONE KOJI ŽELE VIŠE U 2021. GODINI

Posted in Klikni i moli - click to pray

Subota, 9. siječnja 2021.

S Isusom ujutro

Probudi se novom danu. Moraš izvršiti misiju. Zrno pijeska koje možeš pridonijeti nedostajat će ako ga ne dodaš. Danas odaberi način davanja sebe, davanja sebe u svemu što poduzimaš! „On odmah prisili učenike da uđu u lađu  i da se prebace prijeko, prema Betsaidi“ (Marko 6: 45-52). Slušaj Gospodina da bi mogao hodati držeći ga za ruku. Papa Franjo kaže, “rođeni smo da dostignemo visine, da sretnemo Boga i našu braću.” Ponudi svoj dan za Papine nakane. Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odmori se popodne kako bi kalibrirao svoje srce u skladu s Isusovim. Kakvi su danas bili tvoji susreti sa susjedom? Kakvo je tvoje unutarnje raspoloženje prema njima? Kao što nam govori Sveti Otac, pozvani smo graditi „drugačiju kulturu koja nas vodi prema nadilaženju neprijateljstva i brizi jednih za druge“. Pokušaj živjeti u stavu služenja i brige, nasmiješi se, počasti se s nježnošću i osjeti potrebe onih koji su ti bliski. Bratstvo se njeguje iz malih svakodnevnih gesta. Moli se za bratskiji svijet.

S Isusom u noći

Smiri svoje misli i umiri dah. Prođi kroz susrete koje si danas doživio i pregledaj kakvi su bili. Jesi li stvorio veze ili si ostao distanciran i ravnodušan? Jesi li ojačao svoje veze više od svojih razlika? Zapiši što si otkrio i donesi rješenje tako da ti sljedeći susreti i dalje pomažu u rastu.

Zdravo Marijo…

Prevela: Nelica Validžić
translator