Skip to content

Utorak, 8. ožujka 2022.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Isus nas uči moliti: „Kad se želiš moliti, uđi u svoju sobu, zaključaj vrata i moli se Ocu svome, koji vidi u tajnosti“ (Mt 6,6). Započinjem ovaj dan s tobom, Gospodine. Mislim na tebe. Ti me stvaraš, daješ mi život, darovao si mi ovaj dan: što trebam raditi u njemu? Imat ću mogućnost za život u strpljivosti, molitvi, čistoći. Post mi također može pomoći. Osmijeh također: to je znak nade. Dođi Kraljevstvo tvoje. Oče naš…

S Isusom tijekom dana

U polovici dana nalazim vrijeme za molitvu. ‘Neprestano molite’, rekao je Isus (usp. Lk 18,1). Možda riječima, ili možda čitanjem, ali prije svega raspoloženjem uma i srca. Da, želim da moje srce bude blizu Srca Isusova. Molim te za ovu milost, Bože Oče naš. Ako pogledam jutro kako bih otkrio tvoju prisutnost, ako Ti se povjerim do kraja dana, to je zato što sam to počeo otkrivati: „Molitva je snažna, molitva pobjeđuje zlo, molitva donosi mir“ (Papa Franjo).

S Isusom u noći

Želim li svoj dan gledati prema kriteriju Papine nakane za ovaj mjesec, odgovoru na bioetičke izazove, mogu se zapitati: kako sam ja smatrao svoj i život drugih? Je li život za mene teret ili dug, ili je dar? A životi drugih, je li to bojno polje koje moj duh treba osvojiti? Ili utočište božanske prisutnosti kojemu se mogu čuditi? Ako sam se danas nekome duboko divio, zahvaljujem ti Gospodine. Ako sam pokušao svoje interese staviti na prvo mjesto, molim za oprost. Sutra vodi moj život, Gospodine.