Skip to content

Utorak, 31.08.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovaj dan razmišljajući o Evanđelju kao da si jedan od učenika. Vidjeli su kako Isus čini nevjerojatne stvari i dalje su ostali zapanjeni. “Kakva je to riječ?” (Lk 4,36). Sigurno mu je srce gorjelo kao i kasnije na putu za Emaus. Možeš li se sjetiti nekog sličnog iskustva iz svog života? Imajući to na umu, pokušaj živjeti ovaj dan sa zahvalnim duhom za sve što si primio, ujedinjujući tu zahvalnost s nakanom pape Franje. Moli da se Crkva svakodnevno obnavlja u iskustvu Kristove ljubavi kako bi bila bolje dostupna za naviještanje Kraljevstva.

S Isusom tijekom dana

Na trenutak zaustavljam dan s Isusom. Osjećam ga i zamišljam njegovo lice. Olakšavam svoj um i svoj duh. Lukino evanđelje prikazuje Isusa kao slavnog i poznatog zahvaljujući njegovim učenjima i načinu govora: s autoritetom (Lk 4,32). Zamišljam Gospodinov glas, njegov ton, izgovor, izraz na usnama i očima. Mirno ga pitam: Što želiš od mene danas, Gospodine? Čvrsto mi odgovara s ljubavlju.

S Isusom u noći

Uđi u smirenost završetka dana i položi na odmor svoje srce koje je zahvalno za sve dobro današnjeg dana. Kako se u različito vrijeme pojavljivala Očeva ruka? Kroz koje ljude ili situacije? S milošću se prisjeti djelovanja Božanske Providnosti. Uživaj na trenutak u ovom poklonu. Jesi li naučio kako vidjeti Gospodinovu ruku u teškim vremenima, teškim ljudima ili stvarima koje su te izazivale? Zamoli za oprost i odluči se za zahvalni čin da sutra započneš novi dan. Zdravo Marijo…