Skip to content

Utorak, 29.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Sjećam se apostola sv. Petra i Pavla. Isus je rekao Šimunu: “Ti si Petar i na toj ću stijeni sagraditi svoju Crkvu” (Matej 16:13). Šimuna nisu nazivali “stijenom” jer je bio čvrst i pouzdan čovjek, već zato što je svoj život odlučio graditi na Isusu. Isto se može reći i za sv. Pavla. Danas sam ja pozvan da budem „kamen“ u izgradnji Isusove crkve. Pridružujem svoje molitve molitvama Svetog Oca, prikazujući svoj dan mladima koji se pripremaju za brak uz podršku kršćanske zajednice.

Slava Ocu …

S Isusom tijekom dana

„I svi služite jedni drugima u poniznom duhu, jer Bog daje posebne blagoslove onima koji su ponizni, ali suprotstavlja se onima koji su ponosni“ (sveti Petar apostol). Ponos dijeli čovjeka od Boga. Ponosna osoba misli da je superiornija od drugih i nepogrešiva, odnosno da joj nitko ne treba. Oholost tjera poniznost, vrlina se stječe nizom malih djela. Nastojmo ukloniti ponos iz svog srca, poput Isusa Krista, koji daje svoj život (svoje vrijeme, svoje prijateljstvo, svoju ljubav) kako bi cijenio živote drugih.

S Isusom u noći

Smirujem svoju nutrinu, duboko udahnem i razmislim što me danas obradovalo. Zahvaljujem Onome koji je izvor života i radosti. Sjećam se ljudi koji su prošli kroz moj dan. Postoji li netko koji prolazi kroz bolniji trenutak? Jesam li se približio? Kako Gospodin gleda na tu osobu? Kako gledam na tu osobu? Molim za oprost ako nisam istinski upoznao Boga i namjeravam se posvetiti onima koji pate pored mene.

Oče naš …