Skip to content

Utorak, 28.12.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni svoje putovanje otvorenog srca kako bi surađivao s Isusom u njegovoj misiji suosjećanja. Nije lako u obeshrabrenom svijetu koji uzdiže sebičnost. “Herod je dao pobiti svu djecu u Betlehemu.” Mt 2, 13-18. Gospodin ti pomaže, kao što je pomogao Svetoj Obitelji, ako se odlučiš za Njega u zadaći humaniziranja svoje okoline svojim svjedočanstvom. Prikaži i moli također za katehete da svjedoče istinu hrabrošću, kreativnošću i snagom Duha Svetoga. Razgovaraj o ovim stvarima s Gospodinom. Oraspoloži se. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Zastani kako bi razmatrao: „Sveti Ignacije Lojolski… daje nam da shvatimo da je kršćanski poziv borbenost, odluka je biti pod zastavom Isusa Krista, a ne pod zastavom đavla, pokušavajući činiti dobro i kad postane teško. U vrijeme iskušenja dobro je prisjetiti se da nismo sami, da nas netko čuva i štiti. papa Franjo. Kakav je tvoj dan? Pouzdaj se u Isusa. Uđi s njim u ovaj proces humanizacije povrijeđenog svijeta. Ne boj se, podijeli svoju nadu s onim tko god je treba. Moli se na nakanu mjeseca.

S Isusom u noći

Budi zahvalan za dan koji završava. Pogledaj trenutke poteškoća. Koje su se misli pojavile? Kakve si stavove imao? Kakvi su osjećaji bili u tebi? U trenucima previranja njeguj povjerenje, traži od Boga pomoć, nemoj se voditi mračnim mislima i ne napuštaj svoje dobre namjere. Zatraži za sebe i za katehete milost da hrabro i kreativno svjedočite Evanđelje. Stavi svoje brige u ruke Gospodinu i počivaj u Njemu. Zapiši odluku za sutra. Ave Maria.