Skip to content

Utorak, 25.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni svoje putovanje danas osvješćujući dobro koje primaš od Boga, od svoje braće i sestara i od onih koji ti ništa nisu mogli dati. Imaj na umu da će “mnogi koji su prvi biti posljednji, a posljednji prvi” (Marko 10, 28-31). Zahvali za “male” oko sebe i traži jednostavno i ponizno srce. Pripremi se danas za rad na dostojanstvu onih koji ga mogu vidjeti zgaženog. Prikaži svoj dan i svoja djela za papinu nakanu za ovaj mjesec.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Pregledaj kako prolazi tvoj dan. Kakvi su bili tvoji odnosi s ljudima koje si susreo i s kojima si dijelio vrijeme? Koji su se osjećaji pojavili u tvom srcu? Kako omogućavaš da Kraljevstvo Kristovo raste oko tebe? “Papa poziva na solidarnost bez interesa i povratak ekonomije i financija etici u korist čovjeka.” (papa Franjo). Budi zahvalan na ovom trenutku razmišljanja i preusmjeri svoje putovanje na sutra.

S Isusom u noći

Živio si još jedan dan. Pregledaj svoj dan da otkriješ kako je Gospodin bio prisutan u tvom životu. Distanciraj se od događaja oko sebe i uđi u prostor tišine. Koji osjećaji naseljavaju tvoje srce? Dano ti je vrijeme da služiš Gospodinu i svojoj braći i sestrama. Kakav je tvoj stav bio u tvojim zadacima tijekom dana? Jesi li služio drugima? Poklon je znak usluge. Budi, radi i prati ne očekujući ništa zauzvrat, samo iz ljubavi. Prepoznaješ li se u ovom stavu? Zamoli Gospodina za pomoć da bolje služimo sutra.

Zdravo Marijo…